Økologiske fodspor på køkkenbordet

Økologiske fodspor på køkkenbordet af Lise Faurschou Hastrup.

Med forord af Jytte Abildstrøm.

Forlaget skriver: Ny bog serverer sundhed, miljø og klima i én mundfuld. Bogen er fuld af gode ideer til en madkultur, hvor vi i hverdagen kan spise sundt, miljøgavnligt og klimavenligt i én mundfuld.  

Omtrent en tredjedel af det samlede drivhusgasudslip stammer fra vores fødevareforbrug, derfor er køkkenet et vigtigt sted at gøre en indsats.

Forfatteren vil motivere kødspisere såvel som vegetarer, fastfoodfolk så vel som sundhedsflippere til at gå madvanerne efter og gøre en indsats for miljøet.Hendes budskab er: Hvis vi hver især giver den en skalle og er opmærksomme i indkøb, madlavning og affaldssortering, kan vi komme rigtig langt. Der er endda ekstra bonus ved at tillægge sig miljø- og klimavenlige madvaner: Det gavner vores sundhed.  

Økologiske fodspor på køkkenbordet er bygget op omkring klimatallerknen, som er en visuel model, hvor man skal forestille sig al den mad, man spiser i løbet af en dag, er anrettet på en stor tallerken med opdelte rum. I bogen gennemgås alle klimatallerknens muligheder både med en miljø-, en klima- og en sundhedsvinkel. Og der er over hundrede vegetaropskrifter til inspiration.

Andre købte også
Se også