Kulør - Mal med danske kunstnere

Malebøger for voksne er populære som aldrig før. At tage en pause i hverdagen, hvor man fordyber sig i farvelægning af kunst er god kreativ adspredelse som et godt strikketøj

, bare uden ustyrlige strikkepinde og masker, der render.

I det nyeste skud på genren er konceptet klart – det handler om dansk samtidskunst. 17 topaktuelle kunstnere giver i malebogen KULØR deres bud på den sort-hvide stregtegning beregnet til farvelægning. Her er samlet en buket af tunge drenge og piger på kunstscenen blandet med nye, spændende navne.

De medvirkende kunstnere er: Martin Bigum, Trine Boesen, Jesper Christiansen, Maria Engholm, Christian Finne, Pernille Kløvedal Helweg, Kristian von Hornsleth, Eske Kath, Jesper Knudsen, Ida Kvetny, Simone Aaberg Kærn, Mie Mørkeberg, Jonas Pihl, Leif Sylvester, Mads Thomsen, Cecilia Westerberg og Katrine Ærtebjerg. 

I KULØR leges med skillelinjen mellem kunstner og beskuer. Kunstnerne byder dig indenfor i deres univers, og du får et spændende indblik i den kunstneriske proces, efterhånden som du fordyber dig i detaljer og beslutter hvilke farver, der passer til din tegning.

Bogens i alt 51 værker er vidt forskellige, men tilsammen giver de et godt billede af, hvad der rører sig indenfor dansk kunst lige nu. Der arbejdes med humor, følelser, idéer, muligheder og nysgerrighed i en fin balance, der både kæler og kradser. Hvis øjet er sjælens spejl, får du med KULØR rig næring til sjælen!

Bag bogen står Signe Schmidt-Jørgensen og Mette Lion Halbæk. Ideen spirede en sommereftermiddag i parken, hvor de, som så mange gange før, talte om kunst, som er en stor fælles passion. Et af temaerne, der kom op, var: Hvorfor betyder kunst så meget for nogen og intet for andre? Kan man videregive sin passion for kunst? Herfra tog idéen til at lave en malebog for voksne form.

Andre købte også
Se også