Dialoger med englen

Dialoger med englen

af Gitta Mallasz

480 sider

Udgivet af Lemuel Books

Forlaget skriver:

Dette er beretningen om fire unge menneskers usædvanlige spirituelle eventyr, der fandt sted i Ungarn under 2.Verdenskrig. Lili og ægteparret Joseph og Hannas er jøder, Gitta er kristen; en higen efter åndelighed binder dem sammen, men ingen af dem udøver deres religion.


En dag beslutter de at gøre status over deres personlige problemer, men Gitta kryber udenom og gemmer sig bag banaliteter. Hanna bliver først irriteret, men får så lige knap nok tid til at advare sin veninde, inden hun udbryder: “Pas på! Det er ikke mere mig, der taler!” Fuldkommen bevidst udtaler hun ord, der umuligt kan tilhøre hende. I de følgende sytten måneder taler Lyskræfterne, som de kalder “Engle”, gennem Hannas mund. I den mest mørke periode af deres liv oplever de et håb om forvandling.


De sytten måneder bliver mere og mere dramatiske. Hanna, Lili og Joseph bliver alle tre deporteret og omkommer i koncentrationslejrene. Først seksten år senere kan Gitta - som den eneste overlevende - slå sig ned i Frankrig. I sin kuffert har hun de små hæfter, hvori hvert møde med Englene var blevet skrevet ned, ord for ord.


Først 30 år efter, at begivenhederne fandt sted, lykkedes det Gitta Mallasz at få udgivet “Dialogerne” på fransk og siden på sytten andre sprog. Og nu – efter endnu 35 år findes “Dialoger med Englen” endelig på dansk.

 

Andre købte også
Se også