Kunsten at lytte til røgelse.

En fredelig aktivitet

Brugen af røgelse ligger dubt i vores sjæl. Det går helt tilbage til vores tidlige forfædre, som holt bålet brændende dag og nat, og som af og til kom til at lægge velduftende træ eller urter på bålet.
At kigge på den filt bølgende røg fra en brændende røgelse er beroligende på samme måde som at lytte til havets bølger, og det er vanskeligt at tænke en negativ tnake, når man tænder en røgelsespind. I selve handlingen ligger et helt lille ritual.

Røgelsesceremonier


I Japan har man udviklet formelle ceremonier, Koh-Do, omkring nydelsen af røgelse. Ideen er at opnå en udviddet meditativ bevidsthed og stimulere kreativiteten ved at forfine og skærpe sanserne. Som et zen koan taler japanerne om at 'lytte til duften'...
Der er skrevet hele bøger om japanske røgelsesceremonier, men de lader sig også let overføre til vores verden i forenklet form. At mødes med gode venner og med meditativ opmærksomhed gætte duftene og dele oplevelsen af fine røgelser i en fælles meditation er en vidunderlig og dyb måde at være sammen på.

Den bedste måde at nyde røgelse på
Det er enkelt at anvende røgelse:
-Tænd den ene ende af røgelsespinden og blæs flammen ud.
-Placer røgelsen i en røgelsesholder på et ikke-brændbart underlag og undgå at have den direkte ved siden af dig.
-Den bedste måde at nyde den bølgende duft er på afstand, og duften kan nydes længe efter at røgelsen er brændt ud.