Det store segl af Lama Ole Nydahl

Det store segl

af Lama Ole Nydahl

221 sider

Udgivet af Borgens Forlag

Maha betyder ”stor” på sanskrit, og mudra betyder ”segl” eller ”tegn” – Det store segl. Navnet stammer fra et løfte, som Buddha gav til sine nære elever for 2500 år siden: ”Søg ikke efter højere belæringer end disse, for de finde ikke”.

Det store segl indeholder Lama Ole Nydahls forfriskende og nutidige kommentarer til en klassisk buddhistisk tekst om sindets natur, givet af den 3. Karmapa for 700 år siden. Det store segl eller muhamudra, betyder fuldstændig vækkelse af sindet og forsegling af dets erkendte egenskaber. Enhver, som hviler i spejlets strålende kraft bag billederne, der kommer og går, og genkender det dybe havs uforgængelighed under bølgernes leg, har opnået dette mål. Det store segl beskriver grundlaget for denne udvikling og giver indblik både i den betingede verden og i den absolutte tilstand.

Mahamudra-synet kan sammenlignes med at male i vand. Alt passer fuldstændigt i øjeblikket, men samtidig med at det opstår, opløses det. Erkendt adfærd udtrykker sig på samme måde: Her og nu, uden forventninger eller frygt, uden at holde fast eller skubbe væk

Andre købte også
Se også