10 QUESTIONS FOR THE DALAI LAMA. DVD

25,00 DKK
199,00 DKK
Du sparer: 174,00 DKK

Filmskaberen Rick Ray fik lejlighed til at tale med Dalai Lama i hans kloster i Nordindien i en time. Om hvad han tænker om lykke, hans syn på Kina og and tanker om fred. For at få baggrund til sin samtale med Dalai Lama rejste Rick Ray gennem Indien og i filmen giver han også et historisk tilbageblik på buddhismen og Tibets historie.


Han rejste oprindeligt til Indien for at lave en rejskildring for et amerikansk filmselskab, med løfte om at han også skulle få lejlighed til at træffe Dalai Lama. Alt var imidlertid ikke helt så vel tilrettelagt som han troede, så han fik vente i tre måneder på sit møde. I den tid blev han i Indien, og han anvendte tiden til at fordybe sig i den tibetanske og buddhistiske kultur. Han tilbragte også en del af ventetiden i et tibetansk kloster.
Han havde fået lov til at stille 10 spørgsmål til Dalai Lama, og han havde hørt, at hvis spørgsmålene ikke var tilstrækkeligt seriøse, så kunne Dalai Lama finde på pludseligt at afbryde mødet med et tak for denne gang. I filmen følger vi også denne forberedelse, og bl.a. igennem sjældne interviews med Dalai Lamas nærmeste får vi indblik i en sjælden viden omkring Tibet.

Dalai Lama er et lysende eksempel på en fremtidens politisk og spirituel leder. Tænk hvis flere præsidenter og statsministre havde samme indsigt og visdom som ham? Krig ville med et slag blive meget, meget umoderne!
Hvad ville du forøvrigt spørge om, hvis du fik en time?

Sprog: Engelsk
Undertekster: Dansk, norsk, svensk & finsk.

Produktionsår: 2007

Spilletid: 1 time 25 minutter

Instruktør: Rick Ray

Ekstra-materiale: Interviews Tenzin Geyche Tethong, Rick Ray, ekstra udvalgte scener, trailers, mm

Tilladt for alle

Andre købte også
Se også