Den gule kejsers klassiker

Den gule kejsers klassiker

Hardback, 868 sider Ny udgave 2018

Oversætter Hugo Karlsen

Forlag Sphinx

Forlaget skriver:

Den gule kejser klassiker Om Indre medicin (Huang di Nei Jing) består af 2 afdelinger: Ligefremme spørgsmål (Su Wen), der også kaldes Klassikeren Med Dialogerne Om Indre Medicin og Den Mirakuløse Akse (Ling Shu), der også kaldes Klassikeren Med Dialogerne Om Akupunktur. Den er et af verdens ældste klassiske værker om medicin. Legendarisk tilskriver man Den Gule Kejser (2698-2589 f. Kr.) forfatterskabet. Værket blev nedskrevet af forskellige ukendte forfattere i De stridende Staters Periode (475-221 f. Kr.). 
Klassikeren Om De Vanskelige Områder (Nan Jing) blev offentliggjort omkring et til to hundrede år e.Kr. og er et dybtgående erkendelsesteoretisk og praktisk anvisende værk, der på de centrale områder fremstår som en kommenter til Den Gule Kejsers klassiker Om Indre Medicin. I begge værker bruges formen med spørgsmål og svar i beskrivelsen af de forhold, der belyses, og de står i dag dugfriske og aktuelle med stor teoretisk og praktisk værdi. De er blevet brugt flittigt gennem den to tusind årige periode og bruges i dag som uomgængelige grundbøger ikke blot af kinesiske behandlere, men af behandlere overalt i verden, hvor der arbejdes med den klassiske medicins indsigter.

”En smuk og poetisk oversættelse, der kan læses som et filosofisk værk eller bruges som et umådeligt praktisk moderne redskab… Hugo Hørlych Karlsen har både stor respekt for materialet samt en dyb forståelse for de filosofiske teorier, der ligger bag de ældgamle tekster”. 


 

 

Andre købte også
Se også