Sunde tarme - stærkt immunforsvar

Sunde tarme - stærkt immunforsvar

- Hvordan kosten påvirker vores sundhed

af Emeran Mayer

Udgivet af Borgen

Forlaget skriver

I Sunde tarme - stærkt immunforsvar dokumenterer lægen Emeran Mayer, hvor væsentligt det er, at vi gør noget ved vores tarmes sundhed, da ændringer i tarmens mikrobiom påvirker vores modtagelighed for infektionssygdomme som fx Covid-19, samt udviklingen af en lang række kroniske sygdomme.

Problemet er, at diversiteten i vores tarmflora dykker voldsomt i disse år, hvilket både har med vores kost at gøre og det, at bakterierne i jorden, som vores grøntsager og frugter vokser i, ligeledes mangler diversitet pga. den måde vi driver landbrug på. Hertil kommer brug af antibiotika, og at den måde, mange af os lever på med kronisk stress, påvirker tarmfloraen i negativ retning.

I bogen fokuserer han bl.a. på autoimmune sygdomme, allergier, overvægt og hjernesygdomme. Han præsenterer den nyeste forskning på området og giver læseren praktiske råd til, hvordan vi kan ændre den bekymrende udvikling og sikre størst mulig diversitet i vores tarmflora, så vores krop har de bedste betingelser for at forblive rask eller hele, hvis vi oplever generende symptomer eller er blevet syge.

Sidste del af bogen indeholder en række lækre og lette opskrifter.  

Andre købte også
Se også