Jeg er DET

Jeg er DET

- Samtaler med Sri Nisargadatta Maharaj

af Nisargadatta Maharaj

Udgivet af Visdomsbøgerne.

Forlaget skriver:

Sri Nisargadatta Maharaj er en af Indiens største vismænd, og JEG ER DET er en samling af hans tidløse lære. Bogen betragtes af mange som en moderne, spirituel klassiker, der stadig tiltrækker nye læsere og vidner om det helt unikke ved denne seers liv og arbejde.

Sri Nisargadatta Maharaj fremførte ikke en bestemt ideologi eller religion, men blotlagde lige så stille mysteriet om Selvet. Hans budskab er enkelt, direkte og alligevel helt sublimt. Vismandens mission var at lede hver enkelt menneske til en forståelse af dets sande natur og tidløsheden ved væren. 

Han lærte mennesker, at sindet må genkende og gennemtrænge sin egen værenstilstand, ikke ’at være dette eller hint, her eller der, dengang eller nu,’ men blot tidløs væren.
Nisargadatta var et ydmygt familiemenneske med en lille butik i Bombay, hvor han levede indtil sin død i 1981, 84 år gammel. Han havde ingen formel uddannelse, men  blev elsket og respekteret for sin dybe indsigt og helt usædvanligt klare, direkte udlægning. Hundredvis af søgende fra hele verden kom for at sidde hos ham i hans beskedne hjem og lytte til hans lære.
Han indgav dem alle det håb, at ’hinsides den virkelige erfaring, findes ikke intellektet, men Selvet, det lys hvori alting træder frem (…) den bevidsthed, hvori alting sker.’ 
JEG ER DET er en samling af Nisargadattas samtaler med de søgende, som hjælper læseren til en klarere forståelse af de ældgamle spørgsmål: ’Hvor kommer jeg fra?’, ’Hvem er jeg?’ og  ’Hvor er jeg på vej hen?’
Andre købte også
Se også