- Forside
- Bøger og Kort
- Tarotkort
Her finder du et stort udvalg af tarotkort.
Vi arbejder hele tiden med at udbygge siden, så søger du et specielt tarotsæt - så kontakt os, for måske har vi det på lager eller kan skaffe det til dig!
Nederst på siden under alle kortene kan du læse lidt mere om tarotkort.
Vi bliver tit spurgt om hvad forskellen er på de mange kort der findes?
Det er et rigtigt godt spørgsmål!
Helt overordnet kan man sige at man bruger tarotkort, englekort og orakelkort til det samme - nemlig til at "tale med sig selv", at opnå kontakt til sin egen indre visdom , indre stemme, sin intuition.
Så både tarotkort, englekort og orakelkort hjælper med at finde svar i sit indre. Svar som man måske godt ved inderst inde, men hvor hjernens tankespind lægger et slør så vi ikke kan høre det.
Tarotkort er et system som grundlæggende er ens i alle tarotudgivelser. Der er 78 kort, der er delt op i den Store Arkana og den Lille Arkana og 4 serier: stave, mønter, bægre og sværd. (enkelte tarotkort har i stedet delt ind i de fire elemennter i stedet for)
De mest kendte tarotkort er Rider Waite og Aleister Crowley Thoth tarot. De findes begge i flere udgaver fra forskellige forlag, men er i princippet ens. Det er også de to kortsæt, der findes flest tolkningsbøger til.
Tarot kommer ud af en flere hundrede år gammel europæisk mysterietradition og symboliserer rejsen gennem livet og de udviklingsmuligheder vi møder undervejs.
Alle kort - uanset om det er tarotkort, englekort eller oraklekort) kan give dig klarhed om tanker og følelser og anspore dig til handling og forandring. De kan ikke som sådan spå om fremtiden, men give dig input til hvad du selv kan gøre for at komme videre på vejen mod dit mål.
Mange er desværre lidt bange for tarotkortene og det er helt uden grund. Jeg plejer at svare mine kunder i butikken, når de spørger om det: "Der er slet ingen grund til at være bange for tarotkortene, men af og til kan man godt blive lidt bange for den tolkning nogle personer lægger i kortene" - og det er jo ikke tarotkortenes skyld.
Lad os sige at du trækker tarotkortet "Døden" - så er det jo ikke DIG der skal dø, ej heller bliver du ramt af en farlig sygdom! Det betyder ganske simpelt at "noget" skal dø, altså at noget gammelt, der ikke længere er godt for dig, skal forvandle sig til noget nyt og bedre. Det er et udviklings- og forvandlingskort.
Når vi er i gang med af aflive myter, så lad os lige aflive den med at det første sæt tarotkort skal man helst have forærende. Tarotkort er fuldstændig ligeglade med hvem der køber dem, så køb du bare selv det tarotsæt du allerhelst vil have!
Du kan godt trække et enkelt kort i tarot, men får størst udbytte af at lægge et oplæg, som der findes mange modeller af.
Der findes mange forskellige oplæg, det keltiske kort er nok det de fleste kender og benytter.
Det ældst kendte tarotsæt siges at være det franske Marseilles tarot. De bedst kendte er som sagt Waite-Smith og Crowley tarotkortene.
Det er en god ide at starte med fx. Rider Waite tarotkortene og kombinere det med en bog , så du lærer kortene rigtig godt at kende.
Når du har styr på det grundlæggende kan du i princippet vælge hvilket som helst sæt tarotkort, da symbolikken går igen i dem alle.
De fleste tarotkort har kun en lille manual med de vigtigste stikord til hver kort.
Der findes også tarotsæt, hvor både kort og bog følger med sammen. Fx. Tarot for begyndere, Sjælens Spejl og Tarot (for unge)