Ofte stillede spørgsmål om VitaJuwel.

1. Hvordan anvender jeg mit nye vand-scepter fra VitaJuwel?
Fyld vand i en glas-vandkande, sæt herefter sceptret i vandet. Efter en kort tid, ca 7 minutter, er vandet vitaliseret af krystallerne i sceptret og kan nu nydes. Du kan herefter tage sceptret op af kanden, eller du kan lade det blive. Det har ingen betydning for virkningen.

2. Hvilken indflydelse har ædelstenene på vandet? Hvordan virker VitaJuwel?
Den menneskelige krop består af ca. 70 procent vand. Vand er livets eleksir! En tilstrækkelig forsyning af rent, frisk vand er afgørende for at vi kan bevare vores sundhed. Krystallerne i sceptrene er naturlige lagre af positiv energi og giver vandet dets reneste, oprindelige 'hukommelse' tilbage. Effekten af krystaller i vand har været kendt i Central-Europa i århundreder, og er blandt andet dokumenteret af Hildegard af Bingen. Efter behandling med en VitaJuwel-stav har vandet en krystalstruktur som rent, frisk kildevand.

3. Hvordan kan ædelsten overføre energi til vand gennem glas?
Tidligere har man lagt krystaller direkte i vand for at påvirke det positivt. En misforståelse har været, at den positive effekt skyldtes, at stenenes konkrete fysiske stoffer eller mineraler er blevet udskilt i vandet. Det er ikke korrekt. Vand er meget påvirkeligt for 'information' fra omverdenen, og krystallerne afgiver let deres energetiske hukommelse til vandet. Alt efter de forskellige krystallers særlige hukommelse får vandet en ny friskhed og energi, som du normalt kun finder i helt frisk kildevand. Energien virker ubesværet gennem sceptrets glas, fordi vand er så receptivt. - Meget lig vores oplevelse af solens belivende stråler gennem vinduesglas.

4. Smager vandet anderledes efter vitaliseringen? Er der forskel på virkningen af de forskellige sceptre?
Selv skeptiske kunder har bemærket, at der er forskel på deres sædvanlige drikkevand før og efter, at det er blevet vitaliseret. Også at der er forskel på virkningen af de forskellige sceptre: I nogen tilfælde opleves vandet blødere, nogle gange hårdere, til tider frisk, til tider intenst. Vi opfordrer til, at du afprøver det selv!

5. Hvor længe skal sceptret være i vandet, for at det virker?
I en kande med 1,5 liter vand, anbefaler eksperter, at vand-sceptret 'trækker' mindst syv minutter, for at det kan få sin maksimale healende og belivende effekt.

6. Hvordan kan jeg vedligeholde og rense mit VitaJuwel-scepter og min karaffel?
Vask din vandstav med rindende varmt vand og lad det lufttørre. Hvis der er kalkrester i din vandkande, kan du stille den natten over med et par dråber eddike eller citronsyre i den vandfyldte kande og skylle den næste dag.

7. Hvor længe kan vandet holde sig i en karaffel? Hvornår skal jeg udskifte vandet?
Det afhænger i høj grad af kvaliteten af det vand du bruger, f.eks. om det er filtreret eller ufiltreret. I almindelighed kan du bruge vandet i en 1,5 liters kande over 2-3 dage. Den gode kvalitet af vandet gør dog, at man får lyst til at drikke meget mere, så vandet får sjældent lov til at stå så længe.

8. Mister vandet sin energi, når jeg fjerner min VitaJuwel?
Du kan fjerne din VitaJuwel efter syv minutter fra vandet, og vandet vil bevare sin positive energi. Sørg for, at vandet ikke er i umiddelbar nærhed af strålekilder, fordi disse kan have en negativ indvirkning på vandet. Selvfølgelig kan du også lade din VitaJuwel blive i vandkanden. De er ikke bare smukke, men beskytter også mod en eventuel udefra kommende 'energi-forurening'.

9. Hvor længe holder den belivende effekt af stenene i sceptret? Skal stenene genoplades?
Her er der forskellige meninger og erfaringer. Vi mener ikke, at stenen kræver en særlig opladning. Energien er lagret - og har været lagret - i stenene i tusinder af år. I de fleste tilfælde har stenene ligget i jorden eller i vand, indtil de er hentet op til jordens overflade. Lokationen betyder efter vores opfattelse ikke noget, og derfor mener vi ikke, at stenene mister deres energi over tid. Andre anbefaler, at stenene af og til 'genoplades' ved at placere VitaJuwel-sceptret i morgensol.

10. Hvilken type vand skal jeg bruge?
Det er fint at bruge helt almindeligt postevand. Kulsyreholdigt vand (danskvand) er også velegnet, men mister selvfølgelig hurtigt sine bobler i en vandkande, og smagen kan derfor blive lidt kedelig.

11. Virker VitaJuwel i andre væsker (varme drikke, juice, alkohol)?
Ædelstens-vand kan selvfølgelig bruges i madlavningen, og kunder fortæller os, at både kaffe og te har en bedre smag, når de er lavet med ædelstens-vand. Mange kunder har også rapporteret, at saft og juice smager mindre surt efter behandling med VitaJuwel.
De gamle grækere lagde amethyster i deres vin for at forbedre smagen. Da vin - til forskel fra vand - indeholder aromastoffer, er smagsforskellen faktisk meget intens. Vi har ingen rapporter om en virkning på øl eller andre alkohol-holdige drikke.

12. Hvilken ædelstensblanding passer bedst til mig?
Der er umiddelbart to veje til besvarelse af dette spørgsmål. Den faktuelle vej og den intuitive. Hvis du gerne vil vide mere om de enkelte sten og deres virkning i vandvitalisering, kan vi anbefale den lille bog 'Gem Water' (på engelsk) af Michael Gienger og Joachim Goebel. Den kan bestilles gennem din Fønix Musik forhandler. Den anden tilgang er, at man i virkeligheden ikke behøver vide en masse. Man kan stole på sin intuition og følge sin smag, sin lyst og sin tiltrækning mod et bestemt vandscepter.

13. Hvordan fremstilles ædelstens-sceptrene?
VitaJuwel-stavene bliver håndlavet i Bøhmen af rent glas fri for tungmetaller og skadelige stoffer. Den patenterede proces, i hvilken sceptrene mundblæses, tager omkring 45 minutter for hvert scepter i ren arbejdstid. Krystallerne er certificeret fair indkøbt og nøje udvalgt på udvindigsstederne rundt omkring i verden. VitaJuwel lægger vægt på, at der hersker gode sociale forhold der, og at medarbejderne får en rimelig løn for deres arbejde. Før de bliver anvendt, gennemgår stenene en omfattende, otto-trins renselses-proces. Væsken i sceptrene er sammensat af cirka 85% vand og 15% denatureret alkohol. Hvis sceptret går i stykker, afgiver væsken af sikkerhedsmæssige årsager en tydelig lugt.

14. Kan jeg udskifte stenene i sceptret?
Glas-sceptret er - også af hygiejniske grunde - tæt lukket, så en udskiftning af indholdet er ikke mulig. Der er til gengæld rigtig mange forskellige sceptre at vælge imellem.